|
|
|
... nyujtsuk ki késfoknyi vastagságura, majd vágjunk belöle apró koczkákat. E koczkákat töltsük meg dióval, m... |
|
|
|
|
|
|
|
... fokhagymát a vágott felületével fölfelé alufóliába burkoljuk, majd a sütőben kb. 30 percig sütjük, ezután kicsomagoljuk, hagyjuk kihűlni és a puha belsejét, kinyomjuk. A paradicsom héját kereszt alakban bevágjuk, majd forrásban lévő vízbe mártjuk, és a héját lehúzzuk, a húsát félbevágjuk, kimagozzuk, és finomra vágjuk, a dióbelet szárazon megpirítjuk, és durvára daraboljuk.
E... |
|
|
|
|
|
|
|
|
... vékonyan megkenjük vajjal vagy sütőmargarinnal, és bőven megszórjuk reszelt sajttal. Ezután a tésztát úgy, mint a rétest vagy beiglit, feltekerjük. Az így kapott tekercset éles késsel V alakban felvágjuk. A darabkákat sütőpapírral bélelt tepsibe sorakoztatjuk (egymástól 2 centi távolságra), megkenjük a tetejüket tojással, megszórjuk magvakkal, vagy reszelt sajttal, és előmelegítet... |
|
|
|
|
|
|
|
... szerint.
A libatepertőt a főtt burgonyával, a kemény tojásokkal együtt ledaráljuk, és
egy tálban simára keverjük a reszelt vöröshagymával és a libazsírral. Jól
megízesítjük, kúp alakban tálra formázzuk, és tetejét finomra vágott
metélőhagymával meghintve a hűtőszekrényben megdermesztjük. Friss vagy meleg,
pirított kenyérszeletekre kenve egyaránt fogyasztha... |
|
|
|
|
|
|
|
|
... burgonyalepény illik mellé.
Köményes sült oldalas
50 perc
80 dkg oldalas, 1 mokkáskanál őrölt kömény, törött fekete bors, só.
A húst megmossuk, leszárítjuk, majd koszorú alakban a kuktába, betétre tesszük. Aláöntünk 1,5 dl sózott vizet, és a kuktát lezárjuk. A jelzéstől számítva 25 percig pároljuk. Ezután a húst a levéből kivesszük, lecsöpögtetjük, kicson... |
|
|
|
|
|
|
|
I. FEJEZET
A reformtáplálkozás egyre nagyobb teret hódít, jelenleg hozzávetőleges becslések szerint 500 millió vegetárius él a világon. Százalékos arányukat tekintve tehát a húsevők száma ma még legalább egy nagyságrenddel nagyobb, mint a természetes módon táplálkozóké. Ez a jelentős arányeltolódás azonban a legtöbb esetben csupán a megszokásnak tudható be. Gasztro... |
|
|
|
|
|
|
|
... darált diót és a reszelt citromhéjat. A tésztát összegyúrjuk, és 30 percre hideg helyre tesszük pihenni. Ezután lisztezett deszkán kinyújtjuk, korongokat szaggatunk belőle, melyeket kifli alakban összetekerünk.
Sütőpapíron előmelegített sütőben 10 percig sütjük 180 °C fokon. Még melegen kristálycukorba vagy porcukorba forgatjuk.
... |
|
|
|
|
|
|
|
... beleforgatjuk a tojáshabot. 10 percig állni hagyjuk. Olajjal kikenünk egy nagyobb teflonserpenyőt, felfprrósítjuk, majd evőkanálnyi mennyiségeket rakunk egy kupacba és kissé elkenjük kör alakban. Egyszerre 6-8 is sülhet a serpenyő nagságától függően. 1-2 perc után megfordítjuk és a másik oldalát is pirosra sütjük."
"Virslis kifli receptje
... |
|
|
|
|
|
|
|
... mártott villával rovátkáljuk, hogy fatörzshöz hasonlítson. A félretett krémből kis csomókat rakunk rá, hogy göcsörtös legyen. Még szebb, ha tekercset kétharmad részénél ferdén elvágjuk, és Y alakban összeillesztjük a két részt, hogy levágott faágra emlékeztessen. Tálalás előtt egy fél napra jégbe hűtjük.
TORTA
Csokoládélap: 6 tojássárgája, 14 dkg cukor,... |
|
|
|
|
|
|
|
... darált diót és a reszelt citromhéjat. A tésztát összegyúrjuk, és 30 percre hideg helyre tesszük pihenni. Ezután lisztezett deszkán kinyújtjuk, korongokat szagg... |
|
|
|
|
|
|
|
...
DPG Recepttár 271.
Barangolás Nagy-Magyarországon
Tartalomjegyzék
DPG Recepttár 271. 1
B... |
|
|
|
|
|
|
|
... kelesztjük.
Utána a megkelt bucikat kerekre kinyújtjuk. A margarint 2 teáskanál sóval kikeverjük, és megkenjük vele a tészták tetejét. A lapokat nyolc cikkre vágjuk (mint a tortát), és kifli alakban (a szélesebb végétől indulva) feltekerjük. Kizsírozott tepsibe tesszük, és újra pihentetjük. Amikor megkelt, tetejüket tojás sárgájával lekenjük, és szezámmaggal megszórjuk. Negye... |
|
|
|
|
|
|
|
... fél csomag vaníliás
cukrot és 1 citrom reszelt héját egy-két kiskanál tejfel segítségével összegyúrunk, kis golyókat formálunk,
kristálycukorban meghempergetjük, közepén fészek-alakban benyomjuk. A visszamaradt tojássárgáját
porcukorral habosra keverjük és a kis fészekbe töltve a tésztát, langyos sütőbe tesszük száradni.
A tojáshab töltelék helyett barack- vagy... |
|
|
|
|
|
|
|
... tojás keményre vert habját lassan hozzákeverjük.
Papírral bélelt, vajjal kikent tepsibe téve sütjük. Ha kihűlt, hosszú keskeny szeletekre vágjuk s díszes
nagyobb tálra koszorú alakban felrakjuk. A süteményszeletek alkotta üreget fél liter édes tejszínből fél
csomag vaníliás cukorral vert habbal töltjük meg. A tejszínhabot ízlés szerint cukrozhatjuk.
Teali... |
|
|
|
|
|
|
|
... összekeverjük. A tejes keverékhez még ½ csomag vanillincukrot, 6 deka mazsolát, kevés tört fahéjat, 5 deka vajat adunk. A félretett tésztából ceruzavékony szálakat sodrunk, melyeket keresztalakban a süteményekre nyomunk. Forró sütőben sütjük. Vaníliáscukorral bőven hintjük.
Lilli kifli (igen jó)
15 deka vajat 20 deka liszttel kevert ½ csomag ... |
|
|
|
|
|
|
|
... vékonyan megkenjük vajjal vagy sütőmargarinnal, és bőven megszórjuk reszelt sajttal. Ezután a tésztát úgy, mint a rétest vagy beiglit, feltekerjük. Az így kapott tekercset éles késsel V alakban felvágjuk. A darabkákat sütőpapírral bélelt tepsibe sorakoztatjuk (egymástól 2 centi távolságra), megkenjük a tetejüket tojással, megszórjuk magvakkal, vagy reszelt sajttal, és előmelegítet... |
|
|
|
|
|
|
|
... A tejes keverékhez még 1/2 csomag Váncza-vanilincukrot, 4 deka mazsolát, kevés tört fahéjat és 5 deka vajat adunk. A félretett tésztából ceruza vékony szálakat sodrunk, melyeket kereszt alakban a süteményekre nyomunk. Forró sütőben sütjük. Vanilincukorral bőven hintjük.
Nimródtáskák (kirándulásra, vadászatra)
40 deka lisztet elegyítünk 1 csomag Váncza-sütőporral, m... |
|
|
|
|
|
|
|
... A piskótát hosszában 3 részre vágjuk, ha mézes lapot használunk, az már fel van csíkozva. Egyet tálra teszünk belőle. A közepére valókat összegyúrjuk és a tészára, hosszában, félhenger alakban ráfektetjük, rásimítjuk. A krémhez valókból, a margarin kivételével sűrű krémet főzünk. Amikor már csak langyos, a margarint is belekeverjük. Ezt a krémet nedves késsel, háromszövet alakítva... |
|
|
|
|
|
|
|
... vékonyan megkenjük vajjal vagy sütőmargarinnal, és bőven megszórjuk reszelt sajttal. Ezután a tésztát úgy, mint a rétest vagy beiglit, feltekerjük. Az így kapott tekercset éles késsel V alakban felvágjuk. A darabkákat sütőpapírral bélelt tepsibe sorakoztatjuk (egymástól 2 centi távolságra), megkenjük a tetejüket tojással, megszórjuk magvakkal, vagy reszelt sajttal, és előmelegítet... |
|
|
|
|
|