Belépés
A porhanyóS kis kifli
... nyujtsuk ki késfoknyi vastagságura, majd vágjunk belöle apró koczkákat. E koczkákat töltsük meg dióval, m...
Hidegtálak
... fokhagymát a vágott felületével fölfelé alufóliába burkoljuk, majd a sütőben kb. 30 percig sütjük, ezután kicsomagoljuk, hagyjuk kihűlni és a puha belsejét, kinyomjuk. A paradicsom héját kereszt alakban bevágjuk, majd forrásban lévő vízbe mártjuk, és a héját lehúzzuk, a húsát félbevágjuk, kimagozzuk, és finomra vágjuk, a dióbelet szárazon megpirítjuk, és durvára daraboljuk.
E...
Sok-sok recept amit e-mailben kaptam
... vékonyan megkenjük vajjal vagy sütőmargarinnal, és bőven megszórjuk reszelt sajttal. Ezután a tésztát úgy, mint a rétest vagy beiglit, feltekerjük. Az így kapott tekercset éles késsel V alakban felvágjuk. A darabkákat sütőpapírral bélelt tepsibe sorakoztatjuk (egymástól 2 centi távolságra), megkenjük a tetejüket tojással, megszórjuk magvakkal, vagy reszelt sajttal, és előmelegítet...
Hidegtálak-saláták
... szerint.
A libatepertőt a főtt burgonyával, a kemény tojásokkal együtt ledaráljuk, és
egy tálban simára keverjük a reszelt vöröshagymával és a libazsírral. Jól
megízesítjük, kúp alakban tálra formázzuk, és tetejét finomra vágott
metélőhagymával meghintve a hűtőszekrényben megdermesztjük. Friss vagy meleg,
pirított kenyérszeletekre kenve egyaránt fogyasztha...
Disznótoros ételek
... burgonyalepény illik mellé.

Köményes sült oldalas
50 perc
80 dkg oldalas, 1 mokkáskanál őrölt kömény, törött fekete bors, só.
A húst megmossuk, leszárítjuk, majd koszorú alakban a kuktába, betétre tesszük. Aláöntünk 1,5 dl sózott vizet, és a kuktát lezárjuk. A jelzéstől számítva 25 percig pároljuk. Ezután a húst a levéből kivesszük, lecsöpögtetjük, kicson...
Egészséges ételek ínyenceknek
I. FEJEZET


A reformtáplálkozás egyre nagyobb teret hódít, jelenleg hozzávetőleges becslések szerint 500 millió vegetárius él a világon. Százalékos arányukat tekintve tehát a húsevők száma ma még legalább egy nagyságrenddel nagyobb, mint a természetes módon táplálkozóké. Ez a jelentős arányeltolódás azonban a legtöbb esetben csupán a megszokásnak tudható be. Gasztro...
Diós hókifli
... darált diót és a reszelt citromhéjat. A tésztát összegyúrjuk, és 30 percre hideg helyre tesszük pihenni. Ezután lisztezett deszkán kinyújtjuk, korongokat szaggatunk belőle, melyeket kifli alakban összetekerünk.

Sütőpapíron előmelegített sütőben 10 percig sütjük 180 °C fokon. Még melegen kristálycukorba vagy porcukorba forgatjuk.

...
Ági fincsi receptjei...
... beleforgatjuk a tojáshabot. 10 percig állni hagyjuk. Olajjal kikenünk egy nagyobb teflonserpenyőt, felfprrósítjuk, majd evőkanálnyi mennyiségeket rakunk egy kupacba és kissé elkenjük kör alakban. Egyszerre 6-8 is sülhet a serpenyő nagságától függően. 1-2 perc után megfordítjuk és a másik oldalát is pirosra sütjük."



"Virslis kifli receptje
...
Sütemények
... mártott villával rovátkáljuk, hogy fatörzshöz hasonlítson. A félretett krémből kis csomókat rakunk rá, hogy göcsörtös legyen. Még szebb, ha tekercset kétharmad részénél ferdén elvágjuk, és Y alakban összeillesztjük a két részt, hogy levágott faágra emlékeztessen. Tálalás előtt egy fél napra jégbe hűtjük.


TORTA

Csokoládélap: 6 tojássárgája, 14 dkg cukor,...
Diós hókifli
... darált diót és a reszelt citromhéjat. A tésztát összegyúrjuk, és 30 percre hideg helyre tesszük pihenni. Ezután lisztezett deszkán kinyújtjuk, korongokat szagg...
Magyar Recepttár
...


DPG Recepttár 271.




















Barangolás Nagy-Magyarországon






















Tartalomjegyzék

DPG Recepttár 271. 1
B...
szezámos kifli !
... kelesztjük.
Utána a megkelt bucikat kerekre kinyújtjuk. A margarint 2 teáskanál sóval kikeverjük, és megkenjük vele a tészták tetejét. A lapokat nyolc cikkre vágjuk (mint a tortát), és kifli alakban (a szélesebb végétől indulva) feltekerjük. Kizsírozott tepsibe tesszük, és újra pihentetjük. Amikor megkelt, tetejüket tojás sárgájával lekenjük, és szezámmaggal megszórjuk. Negye...
Receptek vegyesen
... fél csomag vaníliás
cukrot és 1 citrom reszelt héját egy-két kiskanál tejfel segítségével összegyúrunk, kis golyókat formálunk,
kristálycukorban meghempergetjük, közepén fészek-alakban benyomjuk. A visszamaradt tojássárgáját
porcukorral habosra keverjük és a kis fészekbe töltve a tésztát, langyos sütőbe tesszük száradni.
A tojáshab töltelék helyett barack- vagy...
Receptek vegyesen 2
... tojás keményre vert habját lassan hozzákeverjük.
Papírral bélelt, vajjal kikent tepsibe téve sütjük. Ha kihűlt, hosszú keskeny szeletekre vágjuk s díszes
nagyobb tálra koszorú alakban felrakjuk. A süteményszeletek alkotta üreget fél liter édes tejszínből fél
csomag vaníliás cukorral vert habbal töltjük meg. A tejszínhabot ízlés szerint cukrozhatjuk.

Teali...
Hagymás cipócskák
... tö...
Süssünk!
... összekeverjük. A tejes keverékhez még ½ csomag vanillincukrot, 6 deka mazsolát, kevés tört fahéjat, 5 deka vajat adunk. A félretett tésztából ceruzavékony szálakat sodrunk, melyeket keresztalakban a süteményekre nyomunk. Forró sütőben sütjük. Vaníliáscukorral bőven hintjük.

Lilli kifli (igen jó)
15 deka vajat 20 deka liszttel kevert ½ csomag ...
Rámás receptek
... vékonyan megkenjük vajjal vagy sütőmargarinnal, és bőven megszórjuk reszelt sajttal. Ezután a tésztát úgy, mint a rétest vagy beiglit, feltekerjük. Az így kapott tekercset éles késsel V alakban felvágjuk. A darabkákat sütőpapírral bélelt tepsibe sorakoztatjuk (egymástól 2 centi távolságra), megkenjük a tetejüket tojással, megszórjuk magvakkal, vagy reszelt sajttal, és előmelegítet...
Váncza Kincses Receptkönyv
... A tejes keverékhez még 1/2 csomag Váncza-vanilincukrot, 4 deka mazsolát, kevés tört fahéjat és 5 deka vajat adunk. A félretett tésztából ceruza vékony szálakat sodrunk, melyeket kereszt alakban a süteményekre nyomunk. Forró sütőben sütjük. Vanilincukorral bőven hintjük.

Nimródtáskák (kirándulásra, vadászatra)
40 deka lisztet elegyítünk 1 csomag Váncza-sütőporral, m...
x
... A piskótát hosszában 3 részre vágjuk, ha mézes lapot használunk, az már fel van csíkozva. Egyet tálra teszünk belőle. A közepére valókat összegyúrjuk és a tészára, hosszában, félhenger alakban ráfektetjük, rásimítjuk. A krémhez valókból, a margarin kivételével sűrű krémet főzünk. Amikor már csak langyos, a margarint is belekeverjük. Ezt a krémet nedves késsel, háromszövet alakítva...
Receptek
... vékonyan megkenjük vajjal vagy sütőmargarinnal, és bőven megszórjuk reszelt sajttal. Ezután a tésztát úgy, mint a rétest vagy beiglit, feltekerjük. Az így kapott tekercset éles késsel V alakban felvágjuk. A darabkákat sütőpapírral bélelt tepsibe sorakoztatjuk (egymástól 2 centi távolságra), megkenjük a tetejüket tojással, megszórjuk magvakkal, vagy reszelt sajttal, és előmelegítet...
1 2 3 4 
Címkék: Magyar Recepttár, Váncza Kincses Receptkönyv, Barangolás Nagy-Magyarországon, vágott felületével, puha belsejét, paradicsom héját, héját lehúzzuk, húsát félbevágjuk, dióbelet szárazon, rétest vagy, darabkákat sütőpapírral, tetejüket tojással, főtt burgonyával, kemény tojásokkal, tálban simára, reszelt vöröshagymával, hűtőszekrényben megdermesztjük, húst megmossuk, kuktát lezárjuk, jelzéstől számítva, levéből kivesszük, reformtáplálkozás egyre, húsevők száma, nagyságrenddel nagyobb, természetes módon, jelentős arányeltolódás, legtöbb esetben, megszokásnak tudható, reszelt citromhéjat, tésztát összegyúrjuk, nagyobb teflonserpenyőt, serpenyő nagságától, másik oldalát, félretett krémből, megkelt bucikat, tészták tetejét, lapokat nyolc, szélesebb végétől, visszamaradt tojássárgáját, tojáshab töltelék, süteményszeletek alkotta, tejszínhabot ízlés, tejes keverékhez, félretett tésztából, süteményekre nyomunk, piskótát hosszában, közepére valókat, krémhez valókból, margarin kivételével, krémet nedves,
© 2013 TVN.HU Kft.